- Yukarıdaki işlemleri

Domuz Gribi Belirtileri ve Domuz Gribi Tedavisi, Domuz Gribi Aşısı, Domuz Gribi Korunma Yolları ve domuz gribi hakkında makaleler bulunur.

Domuz Gribi Türkiye üzerindeki Etkisi

Ülkemizde Domuz (Pandemik H1N1) Gribi
Ülkemizde ilk vaka 15 Mayıs 2009’da ABD’den gelen bir kişide havaalanında termal kamerayla tespit edilmiştir. Son dönemde tespit edilen vakaların genel durumları iyi olup takip ve tedavileri evlerinde devam etmektedir.
Ülkelerin coğrafi konumu, iklimi, aldıkları tedbirlerin etkinliği gibi sebeplerle ülkelerdeki vaka sayıları ve yayılma durumu değişkenlik gösterebilmektedir.
Dünya Sağlık Örgütü, ikinci ve daha büyük bir salgın dalgasının sonbaharla birlikte dünyayı etkisi altına alacağı uyarısını yapmıştır.
Ülkemiz çok önceden hazırlıklara başlamanın, Bilimsel Kurullar ve DSÖ ile beraber çalışmanın ve süreci iyi bir şekilde yönetmenin semeresini görmüştür. Bu sayede hastalığın ülkemize sirayeti geciktirilmiş, aşı ile korunma dönemi başlayıncaya kadar önemli bir süre kazanılmış, sosyal hayatımızın olumsuzluklardan mümkün olduğunca az etkilenmesi sağlanmış ve diğer ülkelere kıyasla turizmimiz çok daha az etkilenmiştir.
Ülkemiz halen hastalıktan az etkilenen ülkeler kategorisindedir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Sitedeki domuz gribi hakkında bilgiler; haber sitelerinden, yasal sağlık sitelerinden, televizyon haberlerinden toplanarak, düzenlenmiş ve yorumlanmış bilgilerdir.Kesinlikle domuz gribi hakkında kesin ibareler bulunmamaktadır.Lütfen herhangi bir şikayetiniz var ise doktorunuza başvurunuz. Şahıslara gelebilecek herhangi şikayetten sitemiz sorumlu tutulamaz.Burası yalnızca bir blogtur.