- Yukarıdaki işlemleri

Domuz Gribi Belirtileri ve Domuz Gribi Tedavisi, Domuz Gribi Aşısı, Domuz Gribi Korunma Yolları ve domuz gribi hakkında makaleler bulunur.

Domuz Gribi Nedir

Domuz Gribi - Domuz Gribi virüsü H1N1 Nedir ?
Halk arasında domuz gribi olarak bilinen h1n1 virüsü ülkemize Sonbahardan itibaren başta Ankarada olmak üzere tüm ülkemizde görülmüştür domuz gribi.

Dünya Sağlık örgütüne göre domuz gribi virüsü diğer virüslerden kuş gribinden daha etkili oldugunu ve kısa sürede yaygınlaştıgının altını çizdi.Dünya genelinde insanlarda panik yaratan domuz gribi virüsü üzerine dünya sağlık örgütü domuz gribi virüsü nü şöyle tanımlıyor.Virüs solunum yoluyla insandan domuz a bulaşıyor.

Ülkemizde her ne kadar domuz gribi ne ve domuz gribi aşısına sıcak bakmasada domuz gribi virüsü bazı risk gruplarını çok ciddi tehdit ediyor.Domuz gribi virüsü kesinlikle öldürücü bir virüs değildir.

Ülkemizde domuz gribi tedavisi altına alınan bazı hastalar şu anda eski sağlıgına kavuşmuş durumda. Domuz gribi virüsünün bulaşma yolları ise hapşırık, öksürük, el sıkışma ve selamlaşma gibi yollardan bulaşıyor.

Domuz gribi ne önlem amacıyla çıkartılmış olan domuz gribi aşısı ülkemizde istenilen seviyeye ulaşılamadı. Bunun nedeni insanların aklında ” domuz gribi ” ile ilgili sorular gittikçe artıyor. Domuz gribi aşısı olmak ülkemizde zorunlu degil.Yalnız uzmanlar domuz gribi aşısı konusunda vatandaşı uyarıyor.Domuz gribi Aralık sonunda Ocak başında domuz gribi virüsünün mutasyon geçirecegini uzmanlar belirtiyor.

Eğer domuz gribi ne karşı aşı olmak istemiyorsanız veya olmayacaksınız kesinlikle bol bol meyve sebze tüketmenizi uzmanlar öneririyor.Domuz gribinden aşı olmadan korunmanın yolu vücudun direncini üst seviyede tutmaktır.

Domuz Gribi ile ilgili bazı sorular

Domuz gribi ‘nin ne oldugunu tanımladık.

Domuz gribi normalde domuzlarda görülen A tipi bir virüstür.

Domuz Gribi İnsana bulaşır mı ?

Evt domuz gribi insandan insana bulaşır.

Domuz eti yiyenler domuz gribine yakalanır mı ?

Domuz eti yemekle domuz gribi bulaşmıyor. Solunum yoluyla bulaşıyor. Zaten şu zamanda domuz eti yiyen belki dünyada sayılı insanlar vardır.

Domuz Gribi Aşısı var mı ?

Evt domuz gribi aşısı ülkemizde bazı sektörlerde kullanılmaya başlandı.

Domuz gribi aşısı ilk olarak sağlık sektöründe çalışanlara uygulandı.

Domuz Gribi aşısı olabilir miyim ?

Evt domuz gribi aşısı olabilirsiniz.Yalnız domuz gribi aşısı hemen olamıyorsunuz. En fazla 2 hafta gibi bir süre sonrasında domuz gribi aşısı olabilirsiniz.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

güzel bir makale olmuş teşekkürler

Adsız dedi ki...

olası tatil olabilirmi sizce bu ayın sonunda.
Sağlık bakanlığı domuz gribi bu ay sonu çok hızlı yayılacak dedi.

Adsız dedi ki...

güzel bilgiler vermişsin teşekkürler

Adsız dedi ki...

domuz gribi hakkında açıklayıcı bir yazı olmuş sağol.

admin dedi ki...

yorumlarınız için teşekkürler.

Adsız dedi ki...

domuz gribi aşısı bugün hamilelere yapılacak.
ögrencilere ne zaman yapılacak peki ?

Adsız dedi ki...

ögrencilerin hemen hemen tamamı bu ay sonunda başlanacak galiba sağlık bakanı daha tüm ögrenciler aşı olmak istemiyor. çalışma yapıyorlar.

Yorum Gönder

Sitedeki domuz gribi hakkında bilgiler; haber sitelerinden, yasal sağlık sitelerinden, televizyon haberlerinden toplanarak, düzenlenmiş ve yorumlanmış bilgilerdir.Kesinlikle domuz gribi hakkında kesin ibareler bulunmamaktadır.Lütfen herhangi bir şikayetiniz var ise doktorunuza başvurunuz. Şahıslara gelebilecek herhangi şikayetten sitemiz sorumlu tutulamaz.Burası yalnızca bir blogtur.